AYLA’S DAGBOG ( Bolivia )

                                       

Fra den 21.3. til den 24.4.05

 

Så oprandt dagen, hvor vi skulle have vores nye familiemedlem hjem.

 

Helle og jeg kørte af sted ved 14-tiden og var i Kjellerup kl. 15.00 som aftalt.

 

Det var en vældig velkomst vi fik. Der var 4 hvalpe tilbage. Benjamin var blevet hentet om formiddagen. Vi fik straks Ayla i armene. Kontakten var der bare med det samme.

 

Kl. 17.00 var det ved tide at sige farvel til Ellen og Svend Aage. Vi fik en flot kurv med mange spændende ting til Ayla med hjem. Derudover var der vin og chokolade til os. Som Ellen sagde. Vinen skal drikkes den dag, I får lyst til at sælge Ayla i den Blå Avis. Det kommer aldrig til at ske, så vi nød vinen til vores aftensmad.

 

Ayla sov hele vejen hjem fra Kjellerup. Hun vågnede først, da vi holdt i indkørslen. Benny fik en kærlig og vågen hund i armene. Derefter skulle huset undersøges. Vi var også en tur i haven.

 

Mads og Sofie kom på besøg med godbidder. De synes Ayla var så dejlig og så lille. Deres egen Sille var større, da de fik hende hjem.

Aftenen gik fint. Vi var trætte og gik i seng ved 22.30 tiden. Ayla blev puttet med bamsen og sagde ikke en LYD.

 

Benny faldt også hurtig i søvn. Jeg kunne selvfølgelig ikke sove. Synes måske det var lidt mærkeligt, at der slet ikke kom nogle lyde fra ”hundesengen”. Søvnen indfandt sig da på et tidspunkt. Jeg vågnede kl. 00.30 ved at Ayla klynkede. Benny hørte ingenting. Jeg nussede og trøstede Ayla. Der gik under et minut, så sov hun igen.

 

Jeg blev til gengæld holdt vågen. Ikke af Ayla……… men af Bennys snorkelyde.

 

Vi hørte ikke Ayla før det blev morgen, hvor vi begge stod op kl. 06.00. Benny skulle på arbejde. Jeg kunne nok have fået lidt morgensøvn, hvis jeg havde tænkt mig om. Nu valgte jeg at lukke Ayla ud. Hun kunne sagtens have sovet videre. Så ved jeg det!!! Vi fik en tidlig start på dagen. Ayla var ude i haven, og jeg er sikker på hun kom af med en ”tissetår” på græsplænen. Det gjorde hun også indenfor. På avisen. FLOT. Der skulle også laves pølser. Det foregik til gengæld inde på Bennys værelse. Der vil hun gerne ind. Der er vist nogle dufte der er dejlige derinde.

 

Ayla har ikke spist meget mad endnu. Men hun sørger for at drikke af vandskålen. Vi har igen været ude i haven. Det ser sjovt ud, når hun hopper rundt på græsset.

 

Jeg puttede hende i transportkassen kl. 08.30. Hun faldt i søvn med det samme.

 

Ayla sov et par timer, så var hun klar til narrestreger igen. Over middag bankede det på ruden. Det var Benny og Calle, som skulle hjem og beundre vores lille cairn.

Helle kom forbi lige fra arbejde. Naboens Julie skulle også sige hej.

 

Da vi havde drukket eftermiddagskaffe, kørte vi ud til Stefan i Herning Centret. Vi skulle også lige forbi Bonnie efter lidt godbidder.

 

Kl. 22.00 var det sengetid, da havde vi lige haft besøg endnu engang af Helle. Hun kan bare ikke få nok af lille Ayla.

 

Ayla vækkede os kl. 02.30. Hun var ude og tisse, og blev så puttet igen.

 

Kl. 06.00 kaldte hun igen. Endnu en tissetår. Det var for tidlig at stå op, så vi puttede os igen en times tid.

 

Birgitte og Mikkel kom til morgenkaffe. Ayla sov da de kom. Hun havde hjulpet Benny med at fylde brænde på traileren. Og det trætter jo.

Da Ayla stod op var der go på igen. Hun har fundet ud af at det er dejligt i haven. Så der bliver brugt noget energi. På et tidspunkt blev hun væk for Benny. Da var hun kommet igennem hegnet. UHA!!!

 

Nu er der sat ekstra tråd for.  Pludselig hang hun i Bennys bukseben og ”knurrede” vældig.

 

Nu ligger hun og sover mellem mine sko.

 

 

Ayla er blevet vejet i dag. Hun vejer 2 kg.

 

Medens Ayla tog en lille lur, pakkede Benny bil. Vi skulle jo i sommerhus.

 

Endnu nye indtryk, som Ayla bare klarede i stor stil. Der blev snuset og duftet, og hun fandt sig straks tilrette i de nye omgivelser. Vejret var fint, så Benny, fik indhegnet den ene terrasse. Her kan Ayla gå uden problemer.

 

Resten af området må undersøges sammen med os.

 

Natten gik godt. Ayla sov til den lyse morgen.

 

I dag kommer mine søskende på besøg, til påskefrokost. Annie & Ejvind var de første der kom. De glædede sig til at møde Ayla, og så sov man bare da de kom. ØV……

 

Meeeeen det er hårdt, når man har taget forhøjningen i haven op til flere gange med 200 kilometer i timen og derefter kuret på maven ned!!!! Så skal man altså have en formiddagslur.

 

Der gik dog ikke lang tid før Ayla stod op. Og så var der bare mange hænder og kærlige klap. Der var ingen der kunne stå for det frække hoved, som bare er fyldt med kunster. Men skønt at der var så mange til at lufte mig.

 

Jamen det er bare flot. Også i dag har vi kunnet sove hele natten, uden den mindste forstyrrelse.

 

I dag skulle Ayla præsenteres for Birte, Calles kone. Det var med en lumsk bagtanke. Birte vil nemlig meget gerne have hund igen, så hun skulle lige hilse på vores lille guldklump. Den var bare hjemme. Vi måtte slet ikke gå igen. Der blev serveret rødvin og Ayla var rundt og undersøge det hele. Bennys storetå inklusiv. Ayla røg lige i tåen på ham.

 

Derefter gik turen tilbage til sommerhuset.

 

 Hjemme i sommerhuset var der lige en pose med aske fra brændeovnen der skulle flyttes. Den lille pige for rundt i huset med posen i munden og Benny i hælene. Det var sjovt.

 

Nu er det lige før vi tror det er en syvsover vi har fået med hjem. Der var bare morgensøvn. Det var faktisk den dag, vi havde bestemt os for at stå tidlig op. Benny skulle hjem og møde på arbejde kl. 13.00. Det nåede vi skam også. Ayla var utilfreds med at køre i bilen. Hun faldt dog hurtig til ro.

 

Helle ringede på mobilen lige som vi rundede H.P. Hansensvej. Hun kunne nemlig godt lige nå at komme forbi og sige hej, inden hun skulle videre og spise frokost hos en veninde.

 

Sidst på eftermiddagen kom både Helle og Stefan forbi. De skulle i sommerhuset. De var nede og aflevere Corsaen, og så fik Stefan og Ayla sig en tumletur.

 

Da de var taget af sted var vi lige henne og hilse på Grete og Bruno. De var selvfølgelig også solgte, da de så det lille væsen. Vi lovede snart at komme på besøg igen.

Vi er stødt ind i et lille problem. Ayla kan klemme sig igennem hegnet ind til naboen. Det er Sille der trækker, men hun er lige voldsom nok endnu for sådan en lille hund. Det er træls men vi må få løst problemet.

 

Ikke nok med det. Når Ayla ikke må komme ind til mig, kan jeg da bare hoppe over hegnet. Så pludselig stod Sille i vores have.

 

Vi har heldigvis et stort dejligt grønt område, hvor vi kan tumle. Og jeg skal love for Ayla er dygtig.

 

Hun kommer lige så snart jeg kalder. Der bliver rost og delt godbidder ud til den store guldmedalje.

 

I dag gik turen ned på marken fra morgenstunden. Det var dejligt. Derefter hjem til morgenmaden. Der bliver ikke spist meget lige på det tidspunkt. Det skal nok komme.

 

Ayla var med ved bageren. Igen var hun lidt utilfreds med køreturen. Det går hurtig over. Benny skulle på arbejde kl. 10.00.

 

Ayla virkede træt, så hun blev puttet i seng, da Benny kørte.

 

Det var lige havevejr. Så der blev snakket med Sille og børnene på den anden side af hækken. Der sker så meget spændende hele tiden.

 

Helle og Stefan er kommet hjem fra sommerhuset, og nu er de kørt ud til Stefans forældre sammen med Ayla. Det synes de selvfølgelig var rigtig hyggeligt. Jeg synes det varede for længe før de kom tilbage. Så jeg ringede, og sagde at jeg savnede min lille hund. Det mente Diana ikke der var noget at gøre ved. De truede med at beholde hende. Men……….hjem kom hun da. Så var mor glad igen.

 

Uha første dag på jobbet efter vi har gået en hel påske og bare har hygget os sammen. Benny skal heldigvis først møde kl. 13.00, så Ayla får en blid start med at være alene hjemme. Præcis kl. 16.00 siger jeg farvel og tak for i dag på kontoret. Det kan ikke gå hurtig nok med at komme hjem til Ayla. Der var stille i huset. Den lille trold sov sødt og vågnede først da vi stod i gangen. Det var godt at konstatere. Helle var med hjemme, så vi gik alle 3 en tur på marken. Endnu engang fik vi bekræftet hvor dygtig vores lille hund er til at komme når vi kalder. Vi kan slet ikke få armene ned.

 

I dag var Benny spændt på hvordan dagen skulle gå. Han skulle møde kl. 07.00, så det var den første dag, hvor Ayla skulle være alene hjemme en hel dag. Lysten til at køre hjem midt på dagen var der, men han holdt ud til kl. 15.00. Bilen blev parkeret nede på vejen. Indkørslen blev taget på listefod. Igen sov pigen trygt og godt indtil Benny begyndte at rumstere i huset. Vi drog et lettelses suk, for nu ved vi bare at hun er så god til at være alene hjemme.

 

Så var det ellers bare hurtig ud i haven og tisse, jage blade og bide bark af en gammel træstub. Tulipaner og minipåskeliljer er nu også ret gode.

 

  Der hænger en dejlig rævepels på murstensvæggen i stuen. Bennys første ræv, som han jo er ret stolt af. Men hvad er nu det der kommer susende i fuld firspring, med noget mystik i munden. Det var svært at holde masken, men inde i stuen hang en ræv med en halv hale. Ayla altså!!!! Nå frem med nål og tråd og ræven blev fin igen. Så kom ikke og sige at jagtinstinktet ikke er der.

 

Efter sådan en oplevelse går man altså bare ud som et lys, og så er det dejligt at blive puttet sammen med bamse.

Uha det er tidlig, når mor kalder på mig. Men jeg er hurtig ude af kassen og nyder at sidde på mors arm, når vi går på marken. Det gør vi nemlig hver morgen. Vi har marken helt for os selv, så jeg løber rundt og hygger mig, indtil turen går hjem til morgenmad og hygge inden jeg skal puttes igen.

 

Helle kommer tit hjem og leger med mig, så jeg ikke skal være alene hjemme så mange timer ad gangen.

 

I dag skulle mor og Helle til fødselsdag. Så jeg hyggede bare sammen med far. Han tager mig med ind på værelset og så ligger vi og ser fjernsyn indtil jeg begynder at kede mig. Så finder jeg noget at bide i. Kan jeg ikke finde på andet bider jeg far i fingeren, så skal han nok komme op af sofaen.

I dag har vi haft besøg af Valdemar & Nicoline. Jeg vil gerne tumle med alle de børn der kommer og besøger mig. De er lige i min højde, så jeg kan bide dem lidt i tøjet. Det må jeg selvfølgelig ikke. Nogen gange siger de voksne nej mange gange. Jeg vender bare det døve øre til. Når de så bliver rigtig skrappe i stemmen, skynder jeg mig at finde på noget andet. Jeg har fået meget sjovt legetøj og en sko som jeg må bide i. Det er nu sjovere at bide i de forbudte sko. Jeg gemmer mig nogle gange imellem min mors sko. Der er altid et snørebånd, man kan nå at bide i inden de voksne finder mig. Herligt.

 

Jeg har fået nyt halsbånd og en fin snor, når vi skal gå tur. Jeg har også fået et navneskilt hvor mit navn og telefonnummer står på. Det er et kødben. Min mor er så fjollet, med alle de fine ting man kan købe. Jeg er blevet rigtig dygtig til at gå i snor. Halsbåndet var godt nok ret irriterende at have på til at begynde med. Nu har jeg vænnet mig til det. Jeg har det også kun på når jeg går tur.

 

I dag skal vi køre helt til Århus og hente mormor. Hun skal passe mig medens mor/far er på kursus/arbejde. Jeg er begyndt at pive lidt når vi kører bil. Det har mor snakket med Ellen om.

 

Hun giver mange gode råd, så nu har jeg fået en af fars sure sokker med i transportkassen og tro det eller lad være. Jeg sov hele vejen op til mormor. Nu er jeg glad for at køre bil igen.

 

Hos mormor fik jeg godbidder (kalvekød) Uhm… det smagte godt. Lige pludselig var der bare vand i skålen. Hvad var det nu for noget!!!! Mormor havde også en gave til mig. En flot orange bidering. Den er bare god til mine spidse tænder. Mormor er også fjollet med små hunde, så hun havde også købt en stor bidering, som jeg skal bruge, når jeg bliver lidt større.

 

Køreturen hjem til far gik også godt. Mormor fik lov til at putte mig i seng efter vi havde været en tur på marken. Så ved hun nemlig hvordan det skal gøres, når vi skal være alene hjemme. Min mor er vist lidt af en hønemor. Hun vil være sikker på at alt går efter planen, når hun skal undvære mig i to dage.

 

I dag skal mor med toget til København. Mormor synes det var synd for mig, da Helle og Nicoline kom og hentede mor, så vi skyndte os ned på marken, så jeg kunne blive glad igen. Da vi kom hjem fra marken lavede mormor aftensmad. Ris og tykmælk. Uhm det smagte godt. Jeg blev lidt træt, så jeg puttede mig i kassen. Så kunne mormor også få strikket lidt, til det lille oldebarn som vi snart får i familien. Jeg sov to timer. Så kom Helle til aftenskaffe.

 

Min mormor har været i byen i formiddag. Nu skal vi hygge os. Ude i haven har jeg fundet et godt sted at grave. Jeg var næsten nede ved kineserne, inden mormor opdagede hvad jeg havde gang i. Jeg havde fået lavet en hel mudderpøl i regnvejret. Det synes mormor ikke var sjovt.  Ind kom jeg og føj!!! Mormor puttede mig i rent vand i grovkøkkenet. Jeg strittede noget imod. Men det hjalp ikke spor. Jeg blev fin ren igen. Mormor var til gengæld smurt ind i mudder, så det var godt vaskemaskinen var lige ved siden af. Nå vi blev begge rene og pæne igen. Jeg fik lov til at sove middagssøvn på skødet af mormor.

I dag kaldte mormor kl. 07.00. Så gik vi på marken. Da vi kom hjem fik jeg både banan og agurkeskiver. Det smager bare godt. Jeg har drillet mormor lidt medens hun spiste morgenmad. Først legede jeg pænt med mit legetøj, men så fik jeg altså lyst til at gnave lidt i mors blomst. Jeg fandt også lige et par fyrfadslys. Dem snuppede jeg fra kurven inden mormor opdagede det. I aften skal vi op til Helle og Stefan og spise. Min mor kommer hjem fra København, så jeg skal være frisk når hun kommer. Jeg fik mange knuseture da min mor kom og hun fik nogle våde hundekys af mig,

Når mor er hjemme står vi tidlig op. Det er lidt hyggelig, for mor bærer mig ned på marken, fordi jeg er så søvnig. Så bliver jeg så dejlig vågen, og kan selv løbe hele vejen hjem.

I dag sneg jeg mig ind på mormor medens hun var på badeværelset og børste tænder. Hun så mig slet ikke før jeg snuppede toiletrullen. Jeg løb ud i gangen med en hel hale af toiletpapir efter mig. Jeg tror også mormor syntes det var en sjov leg. Hun skældte slet ikke ud.
I dag har jeg haft det rigtig sjovt. Jeg fik lov til at komme over til Sille og lege. Nej hvor vi tumlede.

 

Jeg hev Sille i ørene og hun hoppede over mig. De voksne synes det ser så sjovt ud, når jeg står under Silles mave. Sille er sød, hun passer meget på når vi leger. Jeg skynder mig ellers bare at rulle væk, så sker der slet ikke noget ved vi leger lidt vildt.
I dag skal vi køre mormor hjem til Århus. Nu skal det nemlig være hverdag igen. Mormor siger hun kommer til at savne mig. Vi har også rigtig hygget os sammen.
Det er så hyggeligt lige i tiden. Først blev jeg passet af mormor og nu har far ferie. Vi har været i haven og på marken sammen . Jeg driller ham lidt og han siger til mor at han slet ikke får tid til at lave noget i huset når jeg er vågen. Han passer også godt på mig. Der var en stor norsk skovkat som lå og lurede på mig i haven. Jeg havde så travlt med at undersøge nogle grene, så jeg så den slet ikke. Men far gennede den ud af haven. Nu har han sat ekstra hegn op, så nu kan katten ikke komme ind til os. Jeg kan til gengæld heller ikke komme ud. Det har jeg ellers stor lyst til når jeg kan høre alle børnene lege. De er søde til at komme over i haven til mig. Så tumler vi med bolde og løber om kap. Indtil mor siger stop. Hun kan nemlig godt se, når jeg bliver overtræt. Så er det ind i kassen, og så blive børnene sendt hjem.

I dag skete der noget sjovt. Jeg slugte en humlebi. Det var dumt af den at komme tæt på. Jeg snusede lidt til den og pludselig var den nede i maven.

Jeg er god til at finde legesager i min legetøjskurv hvis det jeg mangler ikke lige ligger fremme på gulvet.

 

Der er så mange sjove tøjdyr inde på gæsteværelset. Jeg har fået lov til at få pandabjørnen helt for mig selv. Den er godt nok stor, men sjov at tumle med.

Jeg har fået en stor rød/sort bold som jeg leger med i haven. ’Det er sjovt at puffe til bolden med næsen og hoppe op på den. Der er også en god træstub i haven. Den kan jeg godt lide at stå på.

I dag skal jeg til dyrlæge fordi jeg skal have min første vaccination. Nej hvor de roste mig. Jeg var også dygtig. Dyrlægen sagde jeg var fin, og alt var som det skulle være. Jeg blev også vejet. Nu vejer jeg 3,25 kg. Man kan købe mange sjove ting hos dyrlægen. Jeg fik en hundetøjbamse og en bold man kan putte godbidder i. Så nu skal jeg også til at arbejde for føden!!!!
 

Da vi var færdige hos dyrlægen, kørte vi op i sommerhuset. Det nyder jeg bare rigtig meget. Vi går ture nede ved vandet.

Ayla er nu 3 måneder gammel. Hun er til stor glæde for hele familien. Vi giver hinanden mange ”knuseture” og har mange hyggestunder.